Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Techet Péter: Elek István fürd
  2007-09-22 10:05:15, szombat
 
  Techet Péter: Elek István fürdik

2007-09-21 19:50 Barikád.hu



Elek István: A szalonjobboldal liberálisa

2007. augusztus 22-én, a Magyar Hírlapban írás jelent meg tőlem Talán mindegy, talán nem címmel. Az apropó a rendszerváltás körüli tabudöntögetés volt, amelyben a Széles Gábor körüli médiabirodalom, így a Magyar Hírlap és az Echo Televízió, élen jár. A bábuk feldőlése, a maszkok lehullása, ha nem is oldja meg problémáinkat, de a legendák romjain legalább az okokat tisztábban láthatjuk. Tizennyolc évvel a rendszerváltás nevű valami után hiábavaló az elmulasztott lehetőségek bepótlásáról álmodozni, de nem felesleges a történéseket végre valóságukban megismerni. Ha elbuktunk, legalább azt a luxust engedjük meg magunknak, hogy nem hazudunk tovább. Kérdezgetünk.

Fiatalként nem élhettem át tudatosan a rendszerváltás idejét, de kérdezni az utókornak, az új generációnak is szabad. Ki volt Antall József? Hogy került az MDF-be? Miért cselekedett úgy, ahogy? Ki az a Sólyom László, aki a baranyai párttitkár vejeként akadályozta meg a reprivatizációt és az igazságtételt? Miért támogatta őt Eörsi István is aláírásával? És mi okból került az MDF-be a hajdani vendéglátóiparból (?) Boross Péter? Már a kérdezés leheletével is ledöntünk néhány szobrot. Antall József mai imádói szörnyülködve látják, miként repedezik a szobor. De a Magyar Nemzetben megjelent, Bíró Zoltán ellen irányuló antallista levél néhány aláírója maga is számíthat még kellemetlen percekre, leleplező kijelentésekre. Az elkövetkező években sok tabu dőlhet meg. A tabuk gondolkodásunk korlátai. Merjünk végre szabadon beszélni. Sok mindenről. Például azokról az ügyekről, amelyeket a Magyar Hírlapban megjelent írásom is felvetett. És ügyek, kérdések vannak bőven - épphogy csak érintettük még őket.

A java még hátravan. A hazug mítoszok leleplezése még a valódi jobboldalra vár. Elek István, kerecsendi kertész, tudja, s maga is féli a jövő udvariatlan hangját, a bátor kérdéseket, s ezt akarja megakadályozni, amikor interneten közzétett írásában gúnyolódik cikkemen (Elek István: Ez-az, in Hetiökopol). Megtudhatjuk, hogy Elek augusztus végén napozgatott, úszkált, de a rendszerváltás körüli vita ismét klaviatúrához szólította. Elek csobban a vízben, néhány mell és gyors, behúzott hassal kimászás a strand kacér pillantásától szegélyezve, de Elek nem bírja továbbélvezni a nyarat, amíg megválaszolatlanul heverhet a közélet pusztájában cikkem hatalmas kérdőjele. Domonkos István, a Bajcsy-Zsiliniszky Társaság ,,régi tagja", a Magyar Hírlapban, olvasói levélben oktat ki arról, hogy mecsoda nagy ember volt ám id. Antall József, mintha bármi köze lenne ennek fia dicstelen szerepléséhez. A ködösítés, a legendaképzés célját viszont igen jól szolgálja. (És a nagy sietségben még az is elfelejtődik, hogy hogyan hívták azt az újjáépítésügyi minisztert, aki megszavazta a németek kitelepítését.) Elek nem Antall apját védi meg, elvégre Elek még nem szenilis, mint a ,,régi tag", képes értelmezni kb. 6000 karaktert, így Antallt óvja szerető féltéssel.

Először azon kuncog, hogy Csurka is mondott már olyat, hogy Antall küldött volt. És ugyebár, amit Csurka mond, az nem lehet igaz. Pontosabban: avval az Elek-féle megélhetési szalonjobboldaliak nem szoktak foglalkozni. Ettől persze még nem árt tudni, hogy Elek István valamennyi cselekedete szerencsétlen és szánalmas volt mindig (kivéve, amikor néhány millát elhappolt az Orbán-kormánytól, hogy aztán 2006-ban az MDF-re szavazzon); hogy vergődő mérsékeltsége jobboldalon már közröhej tárgya, de a baloldal is egyre ritkábban veregeti meg Elek vállát. (Udvariatlanság lenne persze részemről, ha nem gratulálnék itt és most Eleknek ahhoz, hogy a Magyar Gárda ellen megjelent mocskolódó cikkét Tamás Gáspár Miklós féloldalas publicisztikában dicsérte meg a Népszava hasábjain.) Elek István, aki látni véli a mérsékelt, európai (stb., stb.) jobboldal helyes útját, valahogy mégis mindig mellétrafál. Amikor a '90-es évek elején Csurka visszatértétől óvott, amikor a Heti Választ majdnem a csődbe vitte, amikor sikeresen vezetett altató műsort a közszolgálati adón, amikor az MDF-ben és Dávid Ibolyában lelte meg a kormányváltás zálogát. Most pedig két erős mondat jön, mérsékelt konzervatívok csukják be a szemüket: Elek a magyar jobboldal azon tipikus alakja, aki úgy képes önmagának, oldalának ártani, hogy még büszke is rá. (Sajnos, nincs egyedül.)

Azt állítja, hogy nincsenek érveim, amikor azt írom, hogy ,,kínos az a gyér, szánalmas és káros ténykedés, amelyet Antall József nyújtott három éve alatt." Mivel kb. 6000 karakternyi terjedelem állt a rendelkezésemre, nem írhattam le mindent. Csak két példát. Szilvássy György és Princz Gábor kinevezését. De kérdezem Elek Istvánt: Ön nem érzékeli, hogy Magyarországon immár háromszor nyertek választást a posztkommunisták? Ön nem érzékelte, hogy Antall műve, az MDF kártyavárként omlott össze 1994-ben, s azóta egyre világosabban követ e párt egy egyre világosabbá váló célt? Elek Úr, nézzen egyszer körbe a térségben! Nézze meg, mi sikerült Klausnak vagy Tudjmannak, mit tesz most Basescu és mit próbált meg Kaczynski! Ehhez képest Antall József mit tud felmutatni? Göncz Árpádot? Egy elvesztett médiaháborút? A privatizáció megkezdését és a spontánprivatizáció folytatását? A paktumot? Mit, kedves Elek Úr?

Debreczeni József, aki annyiban különbözik csak Elektől, hogy jobban tudja pénzzé tenni önmagát, kimondta azt a mondatot, amit illenék végre minden jobboldalinak megértenie: Gyurcsány Ferenc az antalli örökség. Elek fürdőzhet tovább Antall iránti rajongásában, de egyszer, mikor csobban a vízben, mikor süt a nap, mikor nem kell megfelelni görcsösen, gondolja végig hajdani barátjának szavait. Mert a tanulság Önre is vonatkozik, Elek Úr!

Techet Péter
barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: publicisztikában, posztkommunisták, szalonjobboldal, rendelkezésemre, reprivatizációt, udvariatlanság, rendszerváltás, kijelentésekre, médiabirodalom, gondolkodásunk, visszatértétől, magyarországon, megakadályozni, újjáépítésügyi, tabudöntögetés, kitelepítését, konzervatívok, szerencsétlen, kártyavárként, szerepléséhez, legendaképzés, problémáinkat, szörnyülködve, továbbélvezni, közszolgálati, kormányváltás, pillantásától, mérsékeltsége, klaviatúrához, jobboldalinak, igazságtételt, elfelejtődik, világosabban, rajongásában, megtudhatjuk, kérdezgetünk, szalonjobboldal liberálisa, rendszerváltás körüli, bábuk feldőlése, maszkok lehullása, legendák romjain, okokat tisztábban, rendszerváltás nevű, elmulasztott lehetőségek, történéseket végre, luxust engedjük, rendszerváltás idejét, baranyai párttitkár, hajdani vendéglátóiparból, kérdezés leheletével, elkövetkező években, tabuk gondolkodásunk, Techet Péter, Elek István, Magyar Hírlapban, Széles Gábor, Magyar Hírlap, Echo Televízió, Antall József, Sólyom László, Eörsi István, Boross Péter, Magyar Nemzetben, Bíró Zoltán, Domonkos István, Bajcsy-Zsiliniszky Társaság, Magyar Gárda, Tamás Gáspár Miklós, Heti Választ, Dávid Ibolyában, Szilvássy György, Princz Gábor, Elek Istvánt, Elek Úr, Göncz Árpádot, Debreczeni József, Gyurcsány Ferenc,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Alakot vált...  Ma  képre írva  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Paul David Tripp Április 25  Két tekintet van  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam Gizike bar...  Ébredj  Különös!  Alvó cica  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  S a dalok tanulsága  Beney Zsuzsa - Tavasz  Ha így haladunk...  Ébredj  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Ázzal aki csak szép  Paul David Tripp Április 23  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Búzaszentelés  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Beney Zsuzsa - Tavasz  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Jó éjt  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  A Gömb  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Beney Zsuzsa - Álom  Az Európai Unió is foglalkozik...  Ma  Föld napja április 22  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  A keserű igazság  Pillangó  Messziről jött ember  A Föld napja  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 23  Bella István: Zsoltár  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Jó éjszakát  Emlék  Facebookon kaptam Gizike bar...  William Shakespeare idézet  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szalonjobboldal liberálisa, rendszerváltás körüli, bábuk feldőlése, maszkok lehullása, legendák romjain, okokat tisztábban, rendszerváltás nevű, elmulasztott lehetőségek, történéseket végre, luxust engedjük, rendszerváltás idejét, baranyai párttitkár, hajdani vendéglátóiparból, kérdezés leheletével, elkövetkező években, tabuk gondolkodásunk, hazug mítoszok, valódi jobboldalra, jövő udvariatlan, bátor kérdéseket, strand kacér, közélet pusztájában, legendaképzés célját, nagy sietségben, újjáépítésügyi minisztert, németek kitelepítését, csődbe vitte, közszolgálati adón, kormányváltás zálogát, magyar jobboldal, egyre világosabbá, elvesztett médiaháborút, privatizáció megkezdését, antalli örökség, tanulság Önre, publicisztikában, posztkommunisták, szalonjobboldal, rendelkezésemre, reprivatizációt, udvariatlanság, rendszerváltás, kijelentésekre, médiabirodalom, gondolkodásunk, visszatértétől, magyarországon, megakadályozni, újjáépítésügyi, tabudöntögetés, kitelepítését, konzervatívok, szerencsétlen, kártyavárként, szerepléséhez, legendaképzés, problémáinkat, szörnyülködve, továbbélvezni, közszolgálati, kormányváltás, pillantásától, mérsékeltsége, klaviatúrához, jobboldalinak, igazságtételt, elfelejtődik, világosabban, rajongásában, megtudhatjuk, kérdezgetünk, valóságukban, privatizáció, generációnak, médiaháborút, elmulasztott, bepótlásáról, történéseket, megszavazta, udvariatlan, megélhetési, pontosabban, leleplezése, leheletével, akadályozta, jobboldalra, kinevezését, gratulálnék, cselekedett, lehetőségek, napozgatott, zsiliniszky, jobboldalon, mellétrafál, megkezdését, pusztájában, cselekedete, karakternyi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5712
  • e Hét: 19942
  • e Hónap: 31053
  • e Év: 184549
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.